Fiksefest // Kunsten å IKKE kaste mat – Thomas Horne

Vi inviterer til åpent og gratis arrangement! 💚

13:00 – «Kunsten å IKKE kaste mat» med forfatter Thomas Horne
14:30 – Fiksefest, kaffe og vafler

// Kunsten å IKKE kaste mat 🍌
Matsvinn er både dyrt og et stort miljøproblem. Om bare noen tiår vil ikke verden evne å produsere nok mat hvis vi fortsetter som nå. Hva gjør vi da? Vel, i det minste kan vi slutte med å kaste en tredel av all maten vi produserer. Ikke bare er det bra for klima og miljø, du kan også spare masse penger på det, særlig nå som matprisene fyker i været.
I dette gratis foredraget får du lære mer om:

✦ Hvordan matsvinn påvirker klima og miljø.
✦ Hva som skjer når de ulike matvarene blir gamle, og hva som er farlig og ikke.
✦ Oppbevaring av mat for at den skal holde seg lengst mulig.
✦ Hvordan vurdere holdbarheten med egne sanser, og gi blaffen i datostemplingen.
✦ Hva du kan gjøre med råvarene dersom de blir stygge og ekle, men fortsatt kan brukes.

Les mer om forfatter Thomas Horne nederst.

// Fiksefest 🪛
Har du noen gang kastet noe du egentlig hadde lyst til å beholde, fordi du ikke kunne reparere det? Det er ganske surt! Kom på Fiksefest, så viser vi deg hvordan du kan reparere istedenfor å kaste. Om du ikke har en spesiell ting du trenger hjelp til – kom likevel og slå av en prat. Vi viser eksempler på hvordan ting kan «upcycles», og serverer kaffe og vafler.

Slik funker det:
✦ Ta med deg en elektrisk duppedings som ikke virker, klesplagg som må syes, en lest som må stoppes, eller bare godt humør.
✦ Vi stiller med verktøy og kompetanse, du stiller med hender og nysgjerrighet.
✦ Eventuelle reservedeler må du ta med selv, men vi kan gi råd om hvordan de kan bestilles på nett.

PS: Ikke ta med noe som ikke passer i et bærenett. Den ødelagte vaskemaskina må bli hjemme. 😉 Og husk at vi tilbyr hjelp, men kan ikke garantere at ting kan fikses og du er selv ansvarlig for gjenstanden din.

🙋‍♀️ Er du glad i å fikse eller lage ting og har lyst til å bidra? Ta kontakt! Fiksefest kan romme mye forskjellig – vi tilbyr hjelp med det frivillige til enhver tid har lyst til å bidra med.

Om forfatter Thomas Horne: 📚
Thomas Horne er forfatteren bak boka Kunsten å ikke kaste mat. Dette er en systematisk gjennomgang av hvordan du som forbruker kan bidra til å redusere verdens matkasting, ved å starte med deg selv.
Siden 2000 har Thomas gitt ut en rekke bøker om mat og drikke, lærebøker i samfunnsfag, bestselgeren Ølbrygging fra hånd til munn, og Den store klimaguiden som han fikk Brageprisen for i 2020. Thomas har også lang fartstid fra Amnesty International, Global Dignity og Flyktninghjelpen, der han har jobbet med menneskerettigheter, verdispørsmål og nødhjelp i mange av verdens verste krigssoner.